Sur Les Routes d’André Mouton

Beste fiets-vrienden,

Ook dit jaar bieden we de mogelijkheid op de routes van André Mouton - ter ere van onze oud voorzitter - op zaterdag 21 september te fietsen.

Wij bieden jullie 3 parcoursen aan: een eenvoudig circuit van 25 km en twee nieuwe circuits van 48 km en 90 km.

De routes zijn volledig uitgepijld. Links voor uw GPS zullen ter beschikking gesteld worden.

U kan vertrekken vanaf 8 uur en de eerste deelnemers krijgen een kopje koffie aangeboden.

De club wenst u veel succes en bedankt u alvast voor uw deelname.

Jean-Pierre MASSET Secretaris

 


"Deze fietsroute werd ingericht door de leden van het comité, om mij te bedanken voor mijn lange investering in de club waar ik bijna alle functies heb bekleed, om uiteindelijk benoemd te worden tot voorzitter en sinds enkele jaren tot erevoorzitter.

Ze lieten me de keuze van het parcours en ik koos voor de wegen van Haspengouw, die al gedeeltelijk voor Moulins et Châteaux, ook op mijn initiatief, werden gebruikt.

Waarom deze keuze? De familie van mijn moeder komt uit Limont en toen ik een jonge adolescent was, kocht mijn vader een tandem en gingen we op bezoek bij familieleden die in Donceel, Bovenistier, Limont en Remicourt woonden. Mijn ouders op de tandem, mijn broer en ik op de kinderfietsen (ik had de fiets van mijn oudere broer met bagetremmen overgenomen !!!!)

Dus, we woonden in Ampsin en we doorkruisten de dorpen Villers, Jehay, Verlaine, Haneffe, Donceel tot Limont. Dat is ongeveer 20 km heen en terug (de landschappen zijn toch veranderd ten opzichte van die tijd).

Nu ik in Andenne woon, zal de route via Huy, avenue des Fossés, gaan, waar ik de eerste jaren van mijn huwelijk heb gewoond, chaussée de Liège, waar ik de laatste 25 jaar van mijn administratieve leven heb gewerkt, Ampsin, de wijk waar het geboortehuis van mijn vrouw (oude molen) zich bevindt en niet ver daarvandaan het huis waar ik geboren ben in 1939.

Dit roept voor mij al mijn jeugdjaren op met veel nostalgie.

De terugweg van de routes zal door het comité worden ontworpen.

Ik hoop dat je ervan zult genieten."

André Mouton

 

Hourly Schedule

Vertrekuren

8u00 - 10u00
Vertrek 48 km
8u00 - 10u00
Vertrek 89 km
1 Bevoorrading

Date

21 sep 2024

Time

08:00 - 10:00

Location

Andenne Arena
Docteur Melin 14, 5300 Andenne